Велико Търново  площад "Велчова Завера" №4 :: 062600571, 600572/факс/, 0898549826 :: kiev@abv.bg  
Slideshow image
Начало
Цени
Къде сме
Контакт
Атракции

Хотел "Киев"


Резервация Online:
   
Нощувки:        Час:
Брой гости:  
Лице за контакти:
Email:             GSM №:
Допълнителни изисквания:      
Снимката в по-голям размер Само на 300 метра от хотел "Киев" по пътя за Царевец, се намира Катедралния храм “Рождество Богородично”, която е най-голямата действаща църква в града. На същото разстояние и в същата посока са и Музея на Възраждането и Учредителното събрание, разположен в Стария Конак, строен от Майстор Кольо Фичето, който е и мястото, където през 1879 г. е приета Търновската конституция. До него е Археологическият музей.
Снимката в по-голям размер Докато сте във Велико Търново не изпускайте шанса да видите уникалния аудио-визуален спектакъл “Царевград Търнов - Звук и Светлина”. , след като през деня разгледате Царевец. На светлинното шоу може да се насладите от специално изградената за целта зала за наблюдение на 400 метра от хотела.
Една разходка по съседната на хотела ул.”Гурко”, един от символите на града ще ви докосне до романтизма на Възраждането с неповторимата архитектура, невероятната “Сарафкина къща”, църквата “Св.Св.Константин и Елена”. На всяка цена трябва да видите “Самоводската чаршия” с нейните различни занаятчийски работилници - грънчарска, оръжейна, бакърджийска, резбарска, шекерджийница, тъкачница, иконописно ателие, фотографчийница, кафене, работилница за приготвяне на кадаиф, както и много сувенирни магазини и малки художествени галерии. Снимката в по-голям размер
Снимката в по-голям размер Решите ли да отидете до архитектурния резерват Арбанаси намиращ се само на 3 км от Велико Търново, известен със своите уникални манастири и изящни църкви ще се впечатлите и от характерните със суровия си външен вид и високи каменни огради  къщи,   контрастиращи с китните дворове и неповторимия уют и удобство на интериора на новопостроените къщи и хотели ...»
FurorOnline.com